Haartransplantatie Haartransplantatie

nl 2020-03-23 13:54:00 2020-10-28 03:44:48 Haartransplantatie

Haartransplantatie

Haartransplantatie kan worden gedefinieerd als 'de permanente oplossing voor haarverlies'. Een haartransplantatie operatie kan worden uitgedrukt als; een microchirurgische procedure die wordt uitgevoerd in een chirurgische ziekenhuisomgeving. Het concept 'microchirurgische operatie' impliceert dat; een haartransplantatie procedure zal worden uitgevoerd met minimale chirurgische ingrepen in tegenstelling tot traditionele chirurgie.

Een haartransplantatie is een effectieve en permanente oplossing voor mensen die last hebben van 'mannelijke kaalheid', ook wel androgenetische alopecia genoemd. Afgezien van deze, kunnen mensen die littekens hebben of haar verloren hebben door verschillende soorten haarziekten, ook veilig een haartransplantatie ondergaan.

Operatie FUE-haartransplantatie

Haartransplantaties hebben een lange, lange weg afgelegd sinds het begin, maar pas in het midden van de jaren negentig begon haartransplantatie vorm te krijgen, uitgevoerd met technieken die tegenwoordig wereldwijd worden toegepast.
Haartransplantaties die in de jaren negentig met de FUT-techniek zijn uitgevoerd, zijn vervangen door de FUE-methode die begin jaren 2000 werd ontwikkeld en in 2005 werd geïntroduceerd.
Ook al is de techniek voortdurend in ontwikkeling met enige verdere verfijning, de basisprincipes van FUE blijven hetzelfde.
Tegenwoordig wordt de techniek nog steeds beschouwd als de gouden standaard voor haartransplantatiechirurgie.

De meest geavanceerde techniek bij haartransplantatie is de FUE-techniek.

Tegenwoordig kunnen mensen met haarverlies worden voorzien van natuurlijk ogend haar met de nieuwste moderne FUE techniek , de gouden standaard voor haarherstel.

Het belangrijkste verschil met het gebruik van de FUE-techniek voor haartransplantatie, is dat het geen littekens achterlaat en dat de hersteltijd korter is.
Het succes van de operaties is ook toegenomen als gevolg van de vooruitgang in medische hulpmiddelen die worden gebruikt in de FUE-techniek.
FUE-techniek kan worden uitgevoerd met een verscheidenheid aan verschillende instrumenten. Als gevolg hiervan is de techniek bekend onder een paar verschillende namen, zoals:

• Klassieke FUE (via micromotoren)
• Robotisch FUE
• DHI-techniek (FUE uitgevoerd met Choi-implanteerders)
• Sapphire FUE (FUE uitgevoerd met saffierbladen)

De FUE-haartransplantatietechniek met behulp van saffiermesjes is bijvoorbeeld een belangrijke techniek om een groot aantal haarzakjes in één sessie te kunnen transplanteren.
Het verschil tussen klassieke FUE en Sapphire FUE kan worden verklaard doordat de kanalen geopend zijn met saffier, wat veel gladder materiaal is, veel sneller genezen en minder littekens achterlaat.
De DHI-techniek valt ook op bij het bereiken van haartransplantaties met hoge dichtheid.
Met deze haartransplantatietechniek met behulp van Choi-naalden kunnen natuurlijke en bevredigende resultaten worden verkregen.

safir fue saç ekimi aşamları infografik

 

Proces van haartransplantatie

Elke techniek die bij haartransplantatie wordt gebruikt, deelt basisprincipes, deze principes zijn:
1. Oogsten van haarzakjes
2. Incisies maken
3. Transplanteren van haarzakjes

Haarzakjes oogsten
Dit is een kenmerk van FUE waardoor de haarzakjes kunnen worden verzameld met een extreem hoog esthetisch slagingspercentage.
Met de FUE-methode worden de haarzakjes één voor één geoogst met behulp van fijne tips.
Op deze manier kunnen de follikels worden geoogst met minimale vervorming.

Afhankelijk van de lengte van elke folliculaire eenheid is het belangrijk om naalden te gebruiken met een diameter van 0,7 mm tot 0,9 mm of als de folliculaire eenheidstransplantaten 3-4-5 haren bevatten, moeten naalden met een diameter van 1,0 mm worden gebruikt.
De scherpte van de naalden en het feit dat ze bij elke patiënt eenmalig kunnen worden gebruikt, zijn de elementen die een aanzienlijke invloed hebben op het succes van de operatie.
Een andere belangrijke factor is om haarzakjes met een maximale nauwkeurigheid te extraheren om folliculaire schade te voorkomen.
Bijvoorbeeld; als de persoon die een haartransplantatie ondergaat erg krullend haar heeft, kan het risico van folliculaire schade worden geëlimineerd door een gebogen stoot genaamd u-graft te gebruiken tijdens het extractieproces van folliculaire eenheden.
Al deze elementen zijn verfijningen die de arts voorafgaand aan de operatie heeft gepland en die specifiek zijn afgestemd op de toestand van elke patiënt.
Openen van de kanalen
In de klassieke FUE-techniek worden stalen messen gebruikt om de ontvangende plaatsen binnen het getransplanteerde gebied te creëren.
Tegenwoordig worden de veel scherpere en gladdere saffierbladen gebruikt.
Door het gebruik van saffiermesjes is het veel gemakkelijker om de juiste hoek en richting van de transplantatie te bepalen.Bij het maken van sleuven in het ontvangende gebied is het erg belangrijk om de richting en hoek van het bestaande haar in dat gebied te volgen. Bij gebruik van saffiermesjes is het genezingsproces veel korter.

Voor elke patiënt zijn, afhankelijk van de dikte van de haarzakjes, slechts een paar mesuiteinden nodig.
Nogmaals, de mesjes mogen alleen tijdens een enkele procedure bij een individuele patiënt worden gebruikt.

Het overplanten van haarzakjes

Saç köklerinin toplanması ve ekilmesi animasyonu

De laatste fase, het transplanteren van de haarzakjes; is het proces waarbij de follikels een voor een worden getransplanteerd onder een hoek van 40-45 graden, binnen de incisies die zijn gemaakt in richtingen die nauwkeurige plaatsing mogelijk maken.
Alle drie de fasen hebben bepaalde specifieke technische details en het belangrijkste technische aspect in alle fasen is zeker ervaring.

FUE is een haartransplantatietechniek die geen sporen achterlaat en geen hechtingen vereist.
Basisprincipes van haartransplantatie
• Personen tussen 20 en 60 jaar kunnen een haartransplantatie ondergaan.
• De patiënt die een haartransplantatie zal ondergaan, heeft slechts 3 dagen nodig voor preoperatieve voorbereiding en om te herstellen.
• Hoewel de duur van de operatie afhankelijk is van het aantal transplantaten dat wordt getransplanteerd, duurt deze gewoonlijk ongeveer 6 tot 8 uur.
• Om op mogelijke complicaties te kunnen reageren, moet de operatie worden uitgevoerd in een volledig uitgerust ziekenhuis.
• Een haartransplantatie wordt uitgevoerd met een arts en minimaal 3 medische technici.
Het kan ongeveer 6 tot 18 maanden duren om het uiteindelijke resultaat van de haargroei te zien. Vanaf de dag volgend op de operatie kan de patiënt haargroei verwachten tot de 18e maand.

7 fasen van een haartransplantatieproces

1. Consultatie: dit is de fase waarin de arts het operatieplan van de patiënt ontwikkelt en het haarlijnontwerp maakt.
2. Voorbereiding: het omvat de stadia van sterilisatie en sedatie naar het operatiegebied van de patiënt op de dag van de procedure.
3. Extractie: het proces waarbij haartransplantaten uit het donorgebied van de patiënt worden gehaald.
4. Openen van kanalen: het proces van het bepalen van de haartransplantatielijn en het openen van kanalen die geschikt zijn voor de natuurlijke haargroeirichting in dit gebied.
5. transplantatie: dit is het proces waarbij de grafts op de ontvangende plaatsen worden geplaatst, loodrecht op de haarrichting.
6. Postoperatieve processen: deze fase omvat de processen van wondverband voor de getransplanteerde gebied en PRP-therapie om het genezingsproces van de operatieplaats te versnellen.
7. Postoperatieve verzorging en haarwassing: dit is wasproces dat gedurende 15 dagen moet worden uitgevoerd. Zowel de donor als het getransplanteerde gebied zullen in deze periode gevoelig zijn, dus het is belangrijk om het wasproces met extra zorg uit te voeren.

Haartransplantatie met laserhaartherapie

Lazer Destekli Saç Ekimi Operasyonu

Haartransplantatie met laserhaartherapie, is de toepassing van low-level lasertherapie ook wel bekend als koude laser bij haartransplantatie.
Het belangrijkste doel van het toepassen van lasertherapie op laag niveau na haartransplantatie is het versnellen van de genezingstijd, het helpen verminderen van bijwerkingen zoals roodheid, zwelling en pijn in het geopereerde gebied en het bevorderen van de snelst mogelijke haargroei.
Bij personen die een haartransplantatie hebben ondergaan, helpt lasertherapie de hersteltijd te verkorten en zorgt het ook voor een goede pijnbeheersing, die gekoppeld is aan een betere wondgenezing.
Omdat deze lasertoepassing die wordt uitgevoerd na een haartransplantatieprocedure, kan doordringen zonder warmte, heeft het geen bijwerkingen zoals een branderig gevoel.

Voor het behandelen van haaruitval gebruiken we een ander laag niveau laserapparaat.
Wanneer het tweemaal per week gedurende 20 minuten op de hoofdhuid wordt aangebracht, stopt de progressie van haarverlies en bij langdurig gebruik blijkt het een bevorderend effect te hebben op de haargroei.
Nadat een bepaald verbeteringsniveau is bereikt, is het mogelijk om de verkregen verbeteringen vast te houden door terug te brengen tot één sessie die in een week wordt uitgevoerd.

Bij Dr.Serkan Aygin Clinic passen we low-level lasertherapie toe.
Laserhaartherapie is een klinisch bewezen, effectieve behandeling voor mannen en vrouwen met licht tot matig erfelijk haarverlies.
Het werkingsmechanisme verhoogt het ATP- en stikstofmonoxide-gehalte in de cel.
Deze situatie zorgt voor versterking van het haar.
Bovendien is waargenomen dat het de factoren vermindert die van invloed zijn op haaruitval en dunner worden door de ophoping van DHT te verminderen.

Laserhaartherapie waarbij lasers van medische kwaliteit worden gebruikt, levert laag niveau laserlicht aan de hoofdhuid. Lasertherapie stimuleert de haarzakjes door simpelweg de bloedstroom naar zowel de haarzakjes als de omringende hoofdhuid te vergroten.

Door deze behandeling kun je het dunner worden van het haar omkeren en de natuurlijke groeicyclus van haar stimuleren.
Het resultaat is meer haarvolume en een verbeterde haargezondheid.

Laserhaartherapie is een behandeling die is goedgekeurd door FDA.

Het low-level lasertherapie-apparaat dat we in onze kliniek gebruiken, bestaat uit 5 modules, die elk energie uit 364 bronnen zenden.

Onze applicatie die 6 verschillende therapeutische frequenties bezit, kan speciaal worden aangepast aan de individuele behoeften van onze patiënten.

Voordelen van de FUE-techniek
• Haartransplantatie kan resulteren in een natuurlijker en voller uiterlijk.
• Het is een permanente oplossing voor de behandeling van matig tot ernstig haarverlies.
• Het is een comfortabele techniek die is ontworpen om patiënten met zo min mogelijk ongemak te verzekeren en geen uitwendige littekens achter te laten na de procedure.
• Patiënten herstellen snel na FUE behandeling; Ze kunnen gemakkelijk terugkeren naar hun normale leven en 1 dag later reizen.
Als een haartransplantatie correct wordt gepland, worden de haarzakjes uit het donorgebied niet beschadigd. Zelfs als meerdere operaties op deze manier worden uitgevoerd, zal er geen negatieve verandering zijn in het uiterlijk van de persoon.
Het getransplanteerde haar groeit met een efficiëntie van ongeveer 98%.
Haartransplantatie bij Dr. Serkan Aygin-kliniek

Dr.Serkan Aygın Clinic is een gerenommeerde haartransplantatiekliniek in Turkije die haartransplantatieprocedures uitvoert en haaruitvalbehandelingen aanbiedt voor patiënten van over de hele wereld.24 jaar lang heeft Dr. Serkan Aygın en zijn bedienend personeel hebben alleen haartransplantatieprocedures uitgevoerd en behandelingen voor haarverlies aangeboden.
De opvallende kenmerken van zijn kliniek en zijn professionaliteit zijn het feit dat hij alleen op dit gebied werkzaam is, zijn ervaring, deelneemt aan internationale seminars zowel als spreker als luisteraar, en haartransplantatieoperaties heeft uitgevoerd vanuit meer dan 50 verschillende landen over de hele wereld.
Wat zijn de belangrijkste succespunten met FUE?
Wij geloven dat de belangrijkste factoren voor succes zijn:
Ervaring
24 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantatieprocedures voor duizenden patiënten, heeft ons een uitgebreide kennis gegeven van het begrijpen van de behoeften van onze patiënten. Ervaring stelt ons in staat om voor onze patiënt de juiste behandelmethode te kiezen en de FUE-techniek beter toe te passen.
Professionaliteit
Haartransplantatie-operaties mogen alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde artsen.
Mensen kunnen verschillende gezondheidssituaties en haaruitval hebben; een gespecialiseerde arts kan onderzoeken en de juiste diagnose stellen. Als dermatoloog kan Dr.Serkan Aygın de geschiktheid van een patiënt voor de operatie bepalen, rekening houdend met hun verschillende haaruitvalcondities, en hen alle gedetailleerde instructies geven over wat er vóór, tijdens en na de operatie moet worden gedaan of vermeden.
Een specialist geeft om de gezondheid van zijn patiënten, niet alleen om het uiteindelijke resultaat van hun haartransplantatieprocedure.
Artistieke kwaliteit
Voor een succesvol en natuurlijk ogend haartransplantatieresultaat, moet het haarlijnontwerp natuurlijk zijn en compatibel met de gezichtsvorm en het uiterlijk van de patiënt.
Dit vereist ervaring en een esthetisch begrip.
De patiënt begrijpen
Het startpunt van een operatie is het medisch onderzoek.
In dit stadium is het belangrijk om de patiënt te begrijpen om een behoefteanalyse uit te voeren en een goed operatieplan te ontwikkelen.
Bij Dr. Serkan Aygın Clinic handelen we altijd in overeenstemming met deze principes.

Aanvullende bronnen die het succes van haartransplantatie vergroten

Haartransplantatie heeft mogelijk verschillende oplossingen nodig voor degenen die al deze problemen hebben.
Als de patiënt bijvoorbeeld niet genoeg haarzakjes in de nek van het hoofddonorgebied heeft, zal het succes van de haartransplantatie natuurlijk niet groot zijn.
Om deze reden kunnen haarzakjes uit andere delen van het lichaam ook worden gebruikt om een 

Haartransplantatie met wortelverwijdering van het baardgebied

Sakal bölgesinden alınan vücut kıllarından yapılan saç ekimi infografiği

De methode van haartransplantatie door wortel te nemen uit de baard heeft over het algemeen de voorkeur wanneer het nekdonorgebied van de persoon onvoldoende is en het te transplanteren gebied groot is. Baardwortels kunnen lang in de groeifase blijven en worden beschouwd als het meest geschikte donorgebied na de nek voor transplantatie.
Het is bekend dat baardwortels relatief dikker zijn dan haarzakjes in de nek. Om deze reden worden de haarzakjes uit het baardgebied getransplanteerd in de middelste gebieden om de dichtheid te vergroten, niet in de frontlinie (vooraanzichtslijn)

Transplantatie met wortels uit lichaamshaar

Göğüs bölgesinden alınan vücut kıllarından yapılan saç ekimi infografiği

Lichaamshaar wordt beschouwd als de derde optie bij de geplande haartransplantatie voor mannen.
Als het haar nog steeds onvoldoende zal zijn nadat het haar van de nek en vervolgens het baardgebied is verwijderd, heeft borsthaar de voorkeur als het beste alternatief naast andere opties als aanvullende grafts. Er zijn twee belangrijke redenen waarom lichaamshaar de derde keuze is.

De eerste reden is; lichaamshaartransplantaten, in het bijzonder borsthaar, hebben een vergelijkbare structuur als baardtransplantaten; ze zijn dik en bevatten een of twee haren. Wat betreft de tweede reden; omdat de anagene fase van lichaamshaar veel korter is; wordt het lichaamshaar korter. Met andere woorden, de haarzakjes die uit de borst worden verkregen, worden niet in de frontlinie van de persoon geplant. voor een succesvol en natuurlijk ogend haartransplantatieresultaat, moet het haarlijnontwerp natuurlijk zijn en compatibel met de gezichtsvorm en het uiterlijk van de patiënt.


Voor en na foto's

U kunt het formulier invullen en direct de voor en na foto's zien. Er wordt automatisch een bericht naar uw mobiele telefoon of e-mailadres gestuurd.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om verkeer te analyseren.